Privacy Policy

Privacy Policy / Dasar Privasi


Privacy Policy

A. Who We Are?

1. We are (1) Techtronic Power Tools (M) Sdn. Bhd. a limited company registered in Malaysia (Co. Reg. No. 201201018303 (1003816-H)); and (2) Techtronic Asia Company Limited, a company incorporated in Hong Kong (Company Number: 39085) (collectively or individually referred to as “Milwaukee Tool” or “we” or “our” or “us”).

B. What Is The Purpose Of This Policy?

2. The purpose of this Privacy Policy is to inform you and provide you with an understanding of how we handle, collect, use, disclose and deal with personal data about you that you provide us, that we receive through/from third parties, that is in our possession or that comes into our possession, whether now or in the future. Please read this Privacy Policy carefully. In this Policy, “you” or “your” refers to the individual whose personal data we are receiving, collecting, using, disclosing or processing.

3. We take our responsibilities under Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010 (the “PDPA”) seriously. We also recognize the importance of the personal data you have entrusted to us and believe that it is our responsibility to properly manage, protect and process your personal data.

4. The contents of this Privacy Policy may change over time so please check back frequently. Any changes to this Privacy Policy will be posted on and can be viewed at our Website.

5. e own and/or operate website(s) such as http://www.milwaukeetool.my/ and/or any mobile apps that may be published by us (the said website and mobile apps may be collectively or individually referred to as the “Website”).

6. The Website is not intended for use by any person below the age of 18. We do not and do not intend to, transact through the Website directly with anyone we know to be under the age of 18. By providing any personal data to us, you declare and affirm that you are at least 18 years of age and above and agree to the terms set out in this Privacy Policy.

C. What Information Do We Receive/Collect?

7. “Personal data” is defined under the PDPA to mean information in respect of commercial transactions that relates directly or indirectly to a data subject, who is identified or identifiable from that information or from that and other information in the possession of a data user, including any sensitive personal data and expression of opinion about the data subject. Milwaukee Tool receives or collects information about you, such as but not limited to when you provide your information to us, when you use our Website, when you interact with us, when you interact with or enter into (or attempt to enter into) a transaction with us. Personal data which we may receive or collect include but may not be limited to:

  • Name
  • Home address
  • Contact information such as mobile number, email address
  • Personal information of a third party individual to whom you wish the delivery to be made to
  • Transactional information
  • Your preferences
  • Credit card and/or other financial related information that is used for a transaction
  • Location information of yourself and/or your computer or device

We will receive or collect your personal data in accordance with the PDPA.

8. We may collect and store certain information automatically when you visit the Website. Examples include the internet protocol (IP) address used to connect your computer or device to the internet, connection information such as browser type and version, your operating system and platform, a unique reference number linked to the data you enter on our system, login details, the full URL clickstream to, through and from the Website (including date and time), cookie number and/or your activity on our Website, including the pages you visited, the searches you made.

9. We may receive information about you from third parties if you use any websites or social media platforms operated by third parties (for example, Facebook, Instagram, Twitter etc.) and, if such functionality is available, you have chosen to link your profile on our Website with your profile on those other websites or social media platforms.

D. Cookies

10. We may use cookies to identify you from other users on the Website.

11. A cookie is a small file of letters and numbers that we store on your browser or the hard drive of your computer or device.

12. You can block or deactivate cookies in your browser settings.

13. We use log-in cookies in order to remember you when you have logged in for a seamless experience.

14. We may use session cookies to track your movements from page to page and in order to store your selected inputs so you are not constantly asked for the same information.

15. Our Website may use Google Analytics which is one of the most widespread and trusted analytics solution on the web for helping us to understand how you use the Website and ways that we can improve your experience. These cookies may track things such as how long you spend on the Website and the pages that you visit so we can continue to produce engaging content.

16. By continuing to use the Website, you are agreeing to the use of cookies on the Website as outlined above. However, please note that we have no control over the cookies used by third parties.

17. For further information on types of cookies and how they work visit www.allaboutcookies.org

E. Geo-location Services

18. Our Website and mobile or web-based applications may offer location-enabled services. We may receive information about your actual location (such as GPS signals sent by a mobile device) or information that can be used to approximate a location. You may be asked if the geo-location service can be activated and you can also object to this geo-location service within the respective mobile or web-based application.

The Purposes For Which We Collect, Use Or Disclose Your Personal Data

19. Milwaukee Tool will/may collect, use, disclose and/or process your personal data for one or more of the following purposes :

   (a) processing, facilitating and/or dealing with your interest in our products and/or services;

   (b) considering, processing, facilitating (including carrying out risk or fraud analysis), dealing with and/or managing, your request/application for or your purchase of, intended purchase of or your subscription for, our products and/or services (the “Transaction”);

   (c) dealing with, facilitating, processing and/or administering the account that you may open with us;

   (d) facilitating, processing, dealing with, administering and/or managing Transaction(s) or intended Transaction(s). Without prejudice to the generality of the foregoing, this includes processing and managing your online orders and their delivery;

   (e) providing products or services to you;

   (f) administering, facilitating, managing, processing and/or dealing with your relationship with us, your transaction(s) with us, your being our loyalty card member or rewards member, any transactions or activities carried out by you on the Website or at our premises/establishments or with us, your requests, including but not limited to dealing with your adhoc queries, requests or bookings, dealing with your preferences, dealing with your membership needs, dealing with your delivery needs, processing orders and payment transactions, implementing transactions and the supply of products and/or services to you that you have requested. Without limiting the generality of the foregoing, should you make a transaction that includes third party individual(s) or on behalf of third party individual(s) or for third party individual(s), you consent to us disclosing personal data that identifies you, to the said third party individual(s) (such as but not limited to your name);

   (g) administering, facilitating, processing and/or dealing in any matters relating to your use or access of the Website or including identifying you for login to the Website, our portals and other online services provided by us. Without limiting the generality of the foregoing, :

   (i) this may include our collection and subsequent processing of your location data or data that identifies your location;

   (ii) if you :

    (1) gain access to or sign in to the Website, using your login credentials of a Social Networking Site, or

    (2) use any features of a Social Networking Site such as its widgets, plug-ins and browser push notifications, made available to you on our Website,it may result in information or your personal data being collected or shared between us and the third party. For example, if you use Facebook’s “Like” feature, Facebook may register the fact that you “liked” a product and may post that information on Facebook. (“Social Networking Site” refers to an online or digital platform owned or operated by a third party, that is used by people to build social networks or social relations, or to interact, with other people, such as but not limited to Facebook, Instagram, Twitter). By your proceeding pursuant to (1) or (2) above, you consent to such collection, use or disclosure of your personal data;

  (h) monitoring, processing and/or tracking your use of the Website in order to provide you with a seamless experience, facilitating or administering your use of the Website, and/or to assist us in improving your experience in using the Website;

  (i) administering, facilitating, processing and/or dealing in any transactions or activities carried out by you on the Website;

  (j) providing services to you as our customer, as a member of our loyalty programme(s)/card programme(s)/rewards programme(s) or when requested by you; dealing with or administering your participation in contests, gamification, social events organized by us;

  (k) carrying out and/or facilitating your instructions or responding to any enquiry given by (or purported to be given by) you or on your behalf;

  (l) contacting you or communicating with you via phone/voice call, text message and/or fax message, email and/or postal mail for one or more of the Purposes stated herein. You acknowledge and agree that such communication by us could be by way of the mailing of correspondence, documents or notices to you, which could involve disclosure of certain personal data about you to bring about delivery of the same as well as on the external cover of envelopes/mail packages;

  (m) understanding and/or managing your interests, concerns and preferences;

  (n) the conduct of training or training purpose, so as to develop or improve our products or services and/or our staff’s and agents’ services and/or service quality. Without limiting the generality of the foregoing, such training may involve collection, use, disclosure or processing of your personal data including your feedback or comments or reviews;

  (o) carrying out due diligence or other screening activities (including background checks, anti-money laundering checks, know your client checks) in accordance with legal or regulatory obligations (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries) applicable to us or any Milwaukee Tool Group entity, the requirements or guidelines of governmental authorities (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries) which we determine are applicable to us or any Milwaukee Tool Group entity, and/or our or any Milwaukee Tool Group entities’ risk management procedures that may be required by law (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries) or that may have been put in place by us or any Milwaukee Tool Group entities. “Milwaukee Tool Group” refers us and our affiliates, related corporations and associated companies, around the world;

  (p) to prevent or investigate any fraud, unlawful activity or omission or misconduct, whether or not there is any suspicion of the aforementioned, regardless that such prevention or investigation involves us and/or is done by us or any Milwaukee Tool Group entities; dealing with conflict of interests; or dealing with and/or investigating complaints; carrying out fraud detection and/or credit risk control in relation to your Transactions/online transactions or attempted Transactions/online transactions;

  (q) complying with or as required by any applicable law, governmental or regulatory requirements of any jurisdiction applicable to us or any Milwaukee Tool Group entity, including meeting the requirements to make disclosure under the requirements of any law binding on us or any Milwaukee Tool Group entity, and/or for the purposes of any guidelines issued by regulatory or other authorities (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries), with which we or any Milwaukee Tool Group entity is/are expected to comply;

  (r) complying with or as required by any request or direction of any governmental authority (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries) which we or any Milwaukee Tool Group entity is/are expected to comply with; or responding to requests for information from public agencies, ministries, statutory boards or other similar authorities (whether of Malaysia, Hong Kong or other countries). For the avoidance of doubt, this means that we may/will disclose your personal data to the aforementioned parties upon their request or direction;

  (s) conducting research, analysis and development activities (including but not limited to data analytics, surveys and/or profiling) to improve our or a Milwaukee Tool Group entity’s products, services and/or facilities in order to enhance any continued interaction between yourself and us or a Milwaukee Tool Group entity connected or in relation to the Website, or your Transaction(s); or to improve any of our or a Milwaukee Tool Group entity’s products or services or, whether now or in the future. Without limiting the generality of the foregoing, we may/will in this regard send you surveys or request a face to face interview survey or request your feedback, by way of email or postal mail;

  (t) for marketing purpose where you have provided your consent to us for the same, and with such consent, we (and/or the Milwaukee Tool Group) may/would be providing you with marketing, advertising and promotional information, materials and/or documents relating to products, services and/or events (including products, services and/or events of third party organisations with which we may collaborate with, that we (and/or a Milwaukee Tool Group entity) or such third party organisations may be selling, marketing, offering, organizing, involved in or promoting, whether such products, services and/or events exist now or are created in the future;

  (u) storing, hosting, backing up (whether for disaster recovery or otherwise) of your personal data, whether within or outside Malaysia;

  (v) to facilitate and/or ensure the safety and security of our premises, our customers, our staff and/or visitors to our premises; to deal with, handle and/or conduct disciplinary, security, crime prevention and/or quality assurance processes, matters and/or arrangements. Without prejudice to the generality of the aforesaid, we wish to bring to your attention that if there are surveillance cameras installed at our premises and/or offices, whether now or in future, such surveillance cameras are for security, crime prevention, safety and training reasons and you acknowledge that your personal data will be collected by such cameras and processed by us consequently, should you visit our premises or offices;

  (w) maintaining and/or developing our IT or business systems and infrastructure including testing and upgrading of these systems;

  (x) securing online transactions, preventing fraud, dealing with payment incidents and managing debt collection;

  (y) creating reports with respect to your Transaction(s) and/or transactions that we have with our customers;

  (z) facilitating, dealing with and/or administering external audit(s) or internal audit(s) of the business of Milwaukee Tool and/or of any Milwaukee Tool Group entities, Transaction(s), and/or our or a Milwaukee Tool Group entity’s transactions with our/its customers;

  (aa) dealing with and/or facilitating a business asset transaction or a potential business asset transaction, where such transaction involves Milwaukee Tool as a participant or involves only an Milwaukee Tool Group entity as a participant or involves Milwaukee Tool and/or any Milwaukee Tool Group entities as participant(s), and there may be other third party organisations who are participants in such transaction. “business asset transaction” includes the purchase, sale, lease, merger or amalgamation or any other acquisition, disposal or financing of an organisation or a portion of an organisation or of any of the business or assets of an organisation;

  (bb) record-keeping purposes and producing statistics and research for internal and/or statutory reporting and/or record-keeping requirements, of Milwaukee Tool or of any Milwaukee Tool Group entities;

  (cc) Milwaukee Tool, Milwaukee Tool Group’s or a Milwaukee Tool Group entity’s reporting purposes including but not limited to reporting on Milwaukee Tool’s business performance;

  (dd) anonymization of your personal data. In this regard, you acknowledge that personal data that has been anonymized is no longer personal data and the requirements of applicable local data protection law (i.e. the PDPA) would no longer apply to such anonymized data; and

  (ee) to deal with the or as part of a bankruptcy, winding up, reorganization, restructuring, insolvency, receivership or an assignment for the benefit of creditors, of Milwaukee Tool.

(the purposes set out in this paragraph 19 above shall be collectively referred to as the “Purposes”)

Arising from our processing of your personal data, new personal data about you may be created.

20. Milwaukee Tool may/will need to disclose your personal data to third parties, whether located within or outside Malaysia, for one or more of the above Purposes, as such third parties, would be processing your personal data for one or more of the above Purposes. In this regard, you hereby acknowledge, agree and consent that we may/are permitted to disclose your personal data to such third parties (whether located within or outside Malaysia) for one or more of the above Purposes and for the said third parties to subsequently collect, use, disclose and/or process your personal data for one or more of the above Purposes. Without limiting the generality of the foregoing or of paragraph 19, such third parties include :

  (a) any Milwaukee Tool Group entities;

  (b) any of our agents, contractors or third party service providers that process or will be processing your personal data on our behalf including but not limited to those which provide administrative or other services to us such as mailing houses, telecommunication companies, information technology companies and data centres, hosting and maintenance service providers, payment service providers, anti-fraud service providers, analysis services service providers, delivery or logistic service providers, payment transactions service providers, marketing service providers, marketing solution service providers, customer service providers;

  (c) third parties with whom we enter into or may enter into any contractual or other arrangement in relation to the products or services to be provided to you, or in relation to the Transaction; and

  (d) third parties to whom disclosure by Milwaukee Tool is for one or more of the Purposes and such third parties would in turn be collecting and processing your personal data for one or more of the Purposes.

21. We may share your information with any Milwaukee Tool Group entities, which may be based in countries other than Malaysia or Hong Kong, from time to time for one or more of the Purposes.

22. For the avoidance of doubt, you consent to our using, disclosing and/or processing personal data that we currently possess about you and/or that we had lawfully received or that we lawfully receive in future, from third parties or other Milwaukee Tool Group entities, for the Purposes.

23. You may withdraw your consent for the collection, use and/or disclosure of your personal data in our possession or under our control by emailing us at marketing@milwaukeetool.my, with copy to privacy@tti.com.hk. We will process your request within a reasonable time from such a request for withdrawal of consent being made, and will thereafter not collect, use and/or disclose your personal data in the manner stated in your request, unless an exception under the law or a provision in the law permits us to. However, your withdrawal of consent could result in certain legal consequences arising from such withdrawal, including us being unable to perform the transactions requested by you or the termination of your relationship with us (depending on the extent of your withdrawal), as the case may be.

24. We may collect, use, disclose or process your personal data for other purposes that do not appear above. However, we will notify you of such other purpose at the time of obtaining your consent, unless processing of your personal data without your consent is permitted by the PDPA or by law.

25. We may/will be receiving or collecting from sources other than yourself, such as third party partners, affiliates, related corporations and associated companies, personal data about you, for one or more of the above Purposes, and thereafter using, disclosing and/or processing such personal data for one or more of the above Purposes. We may combine information we receive from other sources with information you give to us and/or with information we have about you. We may use this information and the combined information for the Purposes set out above (depending on the types of information we receive).

26. We take reasonable steps to ensure that any personal data we collect, disclose and use is accurate and complete, if your personal data is likely to be used by us to make a decision that affects you, or disclosed to another organisation. However, it is important that you advise us of any changes to your personal data or if there are any errors in the personal data we hold about you. We will not be responsible for relying on inaccurate or incomplete personal data arising from your not updating us of any changes in your personal data that you had initially provided us with.

G. Provision Of Third Party Personal Data By You

27. Should you provide us with personal data of any individual other than yourself, you represent, undertake and warrant to us that :

  (a) for any personal data of individuals that you disclose to us, you would have prior to disclosing such personal data to us obtained consent from the individuals whose personal data are being disclosed, to:

        (i) permit you to disclose the individuals’ personal data to Milwaukee Tool for the Purposes; and

       (ii) permit Milwaukee Tool and the Milwaukee Tool Group to collect, use, disclose and/or process the individuals’ personal data for the Purposes;

  (b) at our request, you will use such form(s) or document(s) provided by us in obtaining such consents from the individuals in question (for the avoidance of doubt, we are under no obligation to you to create any such form(s) or document(s));

  (c) any personal data of individuals that you disclose to us are accurate; and

  (d) for any personal data of individuals that you disclose to us, that you are validly acting on behalf of such individuals and that you have the authority of such individuals to provide their personal data to Milwaukee Tool and for the Milwaukee Tool Group to collect, use, disclose and process such personal data for the Purposes.

H. How Do We Store Data?

28. Security of your personal data is important to us. We will put in place reasonable security arrangements to ensure that your personal data is adequately protected and secured. Appropriate security arrangements will be taken to prevent any unauthorized access, collection, use, disclosure, copying, modification, leakage, loss, damage and/or alteration of your personal data. However, we cannot assume responsibility for any unauthorized use of your personal data by third parties which are wholly attributable to factors beyond our control.

29. We will put in place measures such that your personal data in our possession or under our control is destroyed and/or anonymized as soon as it is reasonable to assume that (i) the purpose for which that personal data was collected is no longer being served by the retention of such personal data; and (ii) retention is no longer necessary for any other legal or business purposes.

I. Rights

30. You have the right to ask us not to use your personal data for marketing purposes. Please let us know if you want to withdraw your consent you had provided to us, by emailing us at marketing@milwaukeetool.my, with copy to privacy@tti.com.hk.

31. You have the right to access and/or correct any personal data that we hold about you, subject to exceptions under the law. This right can be exercised at any time by emailing us at marketing@milwaukeetool.my, with copy to privacy@tti.com.hk. We will need enough information from you in order to ascertain your identity as well as the nature of your request, so as to be able to deal with your request. With respect to your access request, we may charge a fee in order to process it.

32. For a request to access personal data, once we have sufficient information from you to deal with the request, we will seek to provide you with the relevant personal data within 21 days. Where we are unable to respond to you within the said 21 days, we will notify you of the soonest possible time within which we can provide you with the information requested. Note that the PDPA exempts certain types of personal data from being subject to your access request.

33. For a request to correct personal data, once we have sufficient information from you to deal with the request, we will correct your personal data within 21 days. Where we are unable to do so within the said 21 days, we will notify you of the soonest practicable time within which we can make the correction. Note that the PDPA exempts certain types of personal data from being subject to your correction request as well as provides for situation(s) when correction need not be made by us despite your request.

34. Further rights may arise in future under amendments to the PDPA and in such a case, we will accord you such rights as provided for by the PDPA.

35. We hold and deal with your personal data in accordance with the PDPA.

J. Complaint Process

36. If you have any complaint or grievance regarding about how we are handling your personal data or about how we are complying with the PDPA, we welcome you to contact us with your complaint or grievance.

37. lease contact us with your complaint or grievance by emailing us at marketing@milwaukeetool.my, with copy to privacy@tti.com.hk.

38. Where you are sending an email in which you are submitting a complaint, your indication at the subject header that it is a PDPA complaint would assist us in attending to your complaint speedily by passing it on to the relevant staff in our organisation to handle. For example, you could insert the subject header as “PDPA Complaint”.

39. We will certainly strive to deal with any complaint or grievance that you may have speedily and fairly.

K. General

40. Your consent that is given pursuant to this Privacy Policy is additional to and does not supersede any other consents that you had provided to Milwaukee Tool or any Milwaukee Tool Group entities with regard to processing of your personal data.

41. For the avoidance of doubt, in the event that Malaysia personal data protection law permits an organisation such as us to collect, use or disclose your personal data without your consent, such permission granted by the law shall continue to apply. Further, where Malaysia personal data protection law permits us to handle, retain or process your personal data without having to comply with or as exceptions to, the data protection obligations in the PDPA, such rights given to us to do so will continue to prevail, notwithstanding anything stated in this Privacy Policy.

If you have any queries on this Privacy Policy or any other queries in relation to how we may manage, protect and/or process your personal data, please do not hesitate to contact our Data Protection Officer at:

Senior Executive, Digital & Marcom
marketing@milwaukeetool.my
+603-7866 0668

with copy to:
privacy@tti.com.hk
+852 2402 6888

L. Language

42. For users located in Malaysia, in accordance with the requirements of the PDPA, this Privacy Policy is issued in both English and Bahasa Malaysia language versions. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

Effective Date: August 19, 2022


Dasar Privasi

A. Siapakah Kami?

1. Kami adalah (1) Techtronic Power Tools (M) Sdn. Bhd., sebuah syarikat berhad yang didaftarkan di Malaysia (No. Pendaftaran Syarikat: 201201018303 (1003816-H)); dan (2) Techtronic Asia Company Limited, sebuah syarikat berhad yang didaftarkan di Hong Kong (No. Pendaftaran Syarikat: 39085) (secara kolektif atau secara individu dirujuk sebagai “Milwaukee Tool” atau “kami”).

B. Apakah Tujuan Dasar Ini?

2. Tujuan Dasar Privasi ini adalah untuk memaklumkan anda dan memberi anda pemahaman tentang bagaimana kami mengendalikan, mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan dan membuat apa-apa urusan dengan data peribadi mengenai anda yang anda berikan kepada kami, yang kami terima melalui/daripada pihak ketiga, yang dalam milik kami atau yang menjadi milik kami, sama ada sekarang atau pada masa hadapan. Sila baca Dasar Privasi ini dengan teliti. Dalam Dasar ini, “anda” merujuk kepada individu yang data peribadinya kami terima, kumpulkan, gunakan, zahirkan atau proseskan.

3. Kami memandang dengan serius tanggungjawab kami di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”) . Kami juga mengenal pasti kepentingan data peribadi yang anda amanahkan kepada kami dan kami mempercayai bahawa ia adalah tanggungjawab kami untuk mengurus, melindungi dan memproses data peribadi anda dengan sewajarnya.

4. Kandungan Dasar Privasi ini mungkin berubah dari semasa ke semasa, jadi sila semak kembali kerap kalinya. Sebarang perubahan pada Dasar Privasi ini akan dipaparkan dan dapat dilihat di Laman Web kami.

5. Kami memiliki dan/atau mengendalikan laman web seperti http://www.milwaukeetool.my/ dan/atau apa-apa aplikasi mudah alih yang mungkin diterbitkan oleh kami (laman web dan/atau aplikasi-aplikasi mudah alih tersebut boleh secara kolektifnya atau individunya dirujuk sebagai “Laman Web”).

6. Laman Web ini tidak bertujuan untuk digunakan oleh mana-mana orang di bawah umur 18 tahun. Kami tidak, dan tidak berniat untuk, bertransaksi melalui Laman Web secara langsung dengan sesiapa sahaja yang kami tahu berumur di bawah 18 tahun. Dengan memberikan sebarang data peribadi kepada kami, anda mengisytiharkan dan mengesahkan bahawa anda berumur sekurang-kurangnya 18 tahun dan ke atas dan bersetuju dengan syarat-syarat yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini.

C. Apakah Maklumat Yang Kami Terima/Kumpulkan?

7. “Data Peribadi” didefinisikan di bawah PDPA sebagai bermaksud maklumat yang berkenaan dengan transaksi komersial, yang berhubungan secara langsung atau tidak langsung dengan seorang subjek data, yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat itu atau daripada maklumat itu dan maklumat lain dalam milikan seorang pengguna data, termasuk apa-apa data peribadi sensitif dan penyataan pendapat tentang subjek data itu. Milwaukee Tool menerima atau mengumpulkan maklumat mengenai anda, seperti tetapi tidak terhad kepada apabila anda memberikan maklumat anda kepada kami, apabila anda menggunakan Laman Web kami, apabila anda berinteraksi dengan kami, apabila anda berinteraksi dengan atau memasuki (atau cuba untuk memasuki) transaksi dengan kami. Data peribadi yang mungkin kami terima atau kumpulkan termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Nama
  • Alamat rumah
  • Maklumat perhubungan seperti nombor telefon, alamat emel
  • Maklumat peribadi individu pihak ketiga yang anda ingin hantarkan kepada
  • Maklumat transaksi
  • Keutamaan-keutamaan anda
  • Kad kredit dan/atau maklumat berkaitan kewangan lain yang digunakan untuk transaksi
  • Maklumat lokasi anda dan/atau komputer atau peranti anda

Kami akan menerima atau mengumpulkan data peribadi anda selaras dengan PDPA.

8. Kami mungkin mengumpulkan dan menyimpan maklumat tertentu secara automatik apabila anda mengunjungi Laman Web tersebut. Contohnya termasuk alamat protokol internet (IP) yang digunakan untuk menghubungkan komputer atau peranti anda ke internet, maklumat sambungan seperti jenis dan versi pelayar web, sistem operasi dan platform anda, nombor rujukan unik yang berhubung dengan data yang anda masukkan dalam sistem kami, perincian log masuk, aliran penuh URL ke, melalui dan dari Laman Web (termasuk tarikh dan masa), nombor kuki (‘cookie’) dan/atau aktiviti anda di Laman Web kami, termasuk halaman yang anda kunjungi, carian yang anda buat.

9. Kami mungkin menerima maklumat mengenai anda daripada pihak ketiga jika anda menggunakan mana-mana laman web atau platform media sosial yang dikendalikan oleh pihak ketiga (seperti Facebook, Instagram, Twitter etc.) dan, jika fungsi tersebut tersedia, anda telah memilih untuk memautkan profil anda di Laman Web kami dengan profil anda di laman web atau platform media sosial lain tersebut.

D. Kuki-kuki

10. Kami mungkin menggunakan kuki-kuki untuk mengenal pasti anda daripada pengguna-pengguna lain di Laman Web.

11. Kuki adalah sebilangan kecil huruf dan nombor yang kami simpan di pelayar web anda atau pemacu keras komputer atau peranti anda.

12. Anda boleh menyekat atau memberhentikan kuki-kuki dalam tetapan-tetapan pelayar web anda.

13. Kami menggunakan kuki-kuki log masuk untuk mengingati anda apabila anda log masuk untuk pengalaman yang lancar.

14. Kami mungkin menggunakan kuki-kuki sesi untuk untuk menjejaki pergerakan anda dari halaman ke halaman dan untuk menyimpan input-input yang anda pilih supaya anda tidak selalu diminta untuk mendapatkan maklumat yang sama.

15. Laman Web kami mungkin menggunakan Google Analytics yang merupakan salah satu penyelesaian analisis yang paling meluas dan dipercayai di web untuk membantu kami memahami bagaimana anda menggunakan Laman Web dan cara-cara yang kami boleh menambahbaik pengalaman anda. Kuki-kuki ini boleh menjejaki perkara-perkara seperti berapa lama anda menghabiskan masa di Laman Web dan halaman-halaman yang anda kunjungi supaya kami dapat terus menghasilkan kandungan yang menawan.

16. Dengan terus menggunakan Laman Web kami, anda bersetuju kepada penggunaan kuki-kuki di Laman Web seperti yang digariskan di atas. Walau bagaimanapun, sila ambil maklum bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap kuki-kuki yang digunakan oleh pihak-pihak ketiga.

17. Untuk maklumat lanjut mengenai jenis-jenis kuki dan bagaimana ia berfungsi, sila lawati www.allaboutcookies.org

E. Perkhidmatan-Perkhidmatan Geo-lokasi

18. Laman Web dan aplikasi-aplikasi mudah alih atau berasaskan web mungkin menawarkan perkhidmatan-perkhidmatan yang dibolehkan oleh lokasi. Kami mungkin menerima maklumat mengenai lokasi sebenar anda (seperti isyarat-isyarat GPS yang dihantar oleh peranti mudah alih) atau maklumat yang boleh digunakan untuk menganggar lokasi. Anda mungkin ditanya jika perkhidmatan geo-lokasi boleh diaktifkan dan anda juga boleh membantah perkhidmatan geo-lokasi ini dalam aplikasi mudah alih atau berasaskan web masing-masing.

F. Tujuan-Tujuan Yang Kami Kumpulkan, Gunakan Atau Zahirkan Data Peribadi Anda

19. Milwaukee Tool akan/mungkin mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan dan/atau memproses data peribadi anda untuk satu atau lebih tujuan-tujuan berikut:

   (a) memproses, memudahkan dan/atau menguruskan minat anda terhadap produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kami;

   (b) mempertimbangkan, memproses, memudahkan (termasuk melaksanakan analisis risiko atau penipuan), menguruskan dan/atau mengendalikan, permintaan/permohonan anda untuk atau pembelian anda, pembelian yang diniatkan, atau langganan anda, untuk produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kami (“Transaksi”);

   (c) menguruskan, memudahkan, memproses dan/atau mentadbirkan akaun yang mungkin anda buka dengan kami;

   (d) memudahkan, memproses, menguruskan, mentadbirkan dan/atau mengendalikan Transaksi atau Transaksi diniatkan. Tanpa prejudis terhadap perkara di atas, ini termasuk memproses dan mengendalikan pesanan-pesanan dalam talian anda dan penghantarannya;

   (e) memberikan produk-produk atau perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda;

   (f) mentadbirkan, memudahkan, mengendalikan, memproses dan/atau menguruskan hubungan anda dengan kami, transaksi anda dengan kami, menjadi anggota kad kesetiaan atau anggota ganjaran kami, sebarang transaksi atau aktiviti yang dilakukan oleh anda di Laman Web atau di premis-premis/pertubuhan-pertubuhan kami atau dengan kami, permintaan-permintaan anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada menguruskan pertanyaan, permintaan, atau tempahan ad hoc anda, menguruskan keutamaan-keutamaan anda, menguruskan keperluan-keperluan keahlian anda, menguruskan keperluan-keperluan penghantaran anda, memproses pesanan-pesanan dan transaksi-transaksi pembayaran, melaksanakan transaksi-transaksi dan pembekalan produk-produk dan/atau perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda yang diminta oleh anda. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas, sekiranya anda melakukan transaksi yang termasuk individu pihak ketiga atau untuk individu pihak ketiga, anda bersetuju untuk kami menzahirkan data peribadi yang mengenal pasti anda, kepada individu pihak ketiga tersebut (seperti tetapi tidak terhad kepada nama anda);

   (g) mentadbirkan, memudahkan, memproses dan/atau menguruskan sebarang perkara yang berhubungan dengan pengunaan atau akses Laman Web anda atau termasuk mengenal pasti anda untuk log masuk ke Laman Web, portal-portal kami dan perkhidmatan-perkhidmatan dalam talian lain yang disediakan oleh kami. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas, :

   (i) ini mungkin termasuk pengumpulan dan pemprosesan berikutnya data lokasi atau data anda yang mengenal pasti lokasi anda;

   (ii) jika anda:

    (1) mendapatkan akses ke atau log masuk ke Laman Web, menggunakan bukti-bukti kelayakan log masuk Laman Rangkaian Sosial anda, atau

    (2) menggunakan apa-apa ciri Laman Rangkaian Sosial seperti widget-widget, plug-in dan paparan notifikasi pelayar web, yang tersedia untuk anda di Laman Web kami, ia boleh mengakibatkan maklumat atau data peribadi anda dikumpulkan atau dikongsi antara kami dan pihak ketiga. Sebagai contoh, jika anda menggunakan ciri “Suka” Facebook, Facebook mungkin mendaftarkan fakta bahawa anda “suka” sebuah produk dan mungkin memaparkan maklumat tersebut di Facebook. (“Laman Rangkaian Sosial”) merujuk kepada platform dalam talian atau digital yang dimiliki atau dikendalikan oleh pihak ketiga, yang digunakan oleh orang untuk membina rangkaian sosial, atau untuk berinteraksi, dengan orang lain, seperti tetapi tidak terhad kepada Facebook, Instagram, Twitter). Dengan meneruskan selaras dengan (1) atau (2) di atas, anda bersetuju untuk pengumpulan, penggunaan atau penzahiran data peribadi anda;

  (h) memantau, memproses dan/atau menjejak penggunaan Laman Web anda untuk memberi anda pengalaman yang lancar, memudahkan atau mentadbirkan penggunaan Laman Web anda, dan/atau membantu kami untuk menambahbaik pengalaman anda dalam menggunakan Laman Web;

  (i) mentadbirkan, memudahkan, memproseskan dan/atau menguruskan sebarang transaksi-transaksi atau aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan oleh anda di Laman Web;

  (j) memberikan perkhidmatan-perkhidmatan kepada anda sebagai pelanggan kami, sebagai ahli program kesetiaan/program kad/program ganjaran kami atau apabila diminta oleh anda; menguruskan atau mentadbirkan penyertaan anda dalam pertandingan-pertandingan, permainan, acara-acara sosial yang dianjurkan oleh kami;

  (k) melaksanakan dan/atau memudahkan arahan-arahan anda atau menjawab sebarang pertanyaan yang diberikan oleh (atau yang berupa diberikan oleh) anda atau bagi pihak anda;

  (l) menghubungi anda atau berkomunikasi dengan anda melalui panggilan telefon/suara, pesanan teks dan atau pesanan faks, emel dan/atau surat pos untuk satu atau lebih Tujuan yang dinyatakan di sini. Anda mengakui dan bersetuju bahawa komuikasi oleh kami tersebut boleh dilakukan melalui penyampaian surat-menyurat, dokumen-dokumen atau notis-notis kepada anda, yang mungkin termasuk penzahiran data peribadi tertentu mengenai anda untuk membolehkan penyampaian yang sama dan juga pada luaran sampul surat/bungkusan surat;

  (m) memahami dan/atau mengendalikan minat-minat, kebimbangan-kebimbangan dan keutamaan-keutamaan anda;

  (n) menjalankan latihan atau bagi tujuan latihan. Untuk mengembangkan atau menambahbaik produk-produk atau perkhidmatan-perkhidmatan kami dan/atau kualiti perkhidmatan. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas, Latihan tersebut mungkin melibatkan pengumpulan, penggunaan, penzahiran atau pemprosesan data peribadi anda termasuk maklum balas atau komen-komen atau ulasan-ulasan anda;

  (o) menjalankan usaha wajar atau aktiviti-aktiviti penapisan (termasuk semakan latar belakang, semakan pencegahan pengubahan wang haram, semakan kenali pelanggan anda) selaras dengan obligasi undang-undang atau pengawalseliaan (sama ada Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain) yang terpakai bagi kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, keperluan atau garis panduan yang diperuntukkan oleh pihak berkuasa kerajaan (sama ada Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain) yang kami tentukan terpakai kepada kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, dan/atau prosedur-prosedur pengurusan risiko kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool yang mungkin diperuntukkan oleh undang-undang (sama ada Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain) atau yang mungkin telah diletakkan oleh kami atau entiti-entiti Kumpulan Milwaukee Tool. “Kumpulan Milwaukee Tool” merujuk kepada kami dan sekutu, perbadanan berkaitan dan syarikat bersekutu kami, di seluruh dunia;

  (p) untuk mencegah atau menyiasat sebarang penipuan, aktiviti yang salah di sisi undang-undang atau peninggalan atau salah laku, sama ada terdapat kecurigaan dari yang disebutkan di atas, tanpa kira pencegahan atau penyiasatan tersebut melibatkan kami dan/atau dilakukan oleh kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool; menguruskan konflik kepentingan; atau menguruskan dan/atau menyiasat aduan-aduan; menjalankan pengesanan penipuan dan/atau kawalan risiko kredit berkenaan dengan Transaksi/transaksi dalam talian atau percubaan Transaksi/transaksi dalam talian anda;

  (q) mematuhi atau sebagaimana yang diperuntukkan oleh undang-undang, keperluan pentadbiran kerajaan atau peraturan mana-mana bidang kuasa berkenaan terpakai bagi kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, termasuk memenuhi keperluan-keperluan untuk membuat pendedahan di bawah keperluan sebarang undang-undang yang mengikat kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, dan/atau untuk tujuan apa-apa garis panduan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa atau lain (sama ada dari Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain), yang dengannya kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool dijangka untuk mematuhi;

  (r) mematuhi atau sebagaimana yang diperlukan oleh sebarang permintaan atau arahan mana-mana pihak berkuasa (sama ada dari Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain) yang kami atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool dijangka untuk mematuhi; atau menjawab permintaan-permintaan bagi maklumat daripada agensi-agensi awam, kementerian-kementerian, lembaga-lembaga berkanun atau pihak berkuasa lain yang serupa (sama ada dari Malaysia, Hong Kong atau negara-negara lain). Untuk mengelakkan sebarang keraguan, ini bermaksud bahawa kami mungkin/akan menzahirkan data peribadi anda kepada pihak-pihak tersebut di atas permintaan atau arahan mereka;

  (s) menjalankan penyelidikan, analisis dan aktiviti-aktiviti perkembangan (termasuk tetapi tidak terhad kepada analisis-analisis data, tinjauan-tinjauan dan/atau pemprofilan) untuk menambahbaik produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau kemudahan-kemudahan kami atau entiti Kumpulan Milwaukee Tool untuk meningkatkan interaksi berterusan antara anda dan kami atau entiti Kumpulan Milwaukee Tool yang berkaitan atau berkenaan dengan Laman Web, atau Transaksi anda; atau untuk menambahbaik mana-mana produk atau perkhidmatan kami atau entiti Kumpulan Milwaukee Tool, sama ada sekarang atau pada masa hadapan. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas, kami mungkin/akan berhubung dengan perkara ini mengirimkan tinjauan-tinjauan atau meminta tinjauan temu bual bersemuka atau meminta maklum balas anda, melalui emel atau surat pos;

  (t) untuk tujuan pemasaran di mana anda telah memberikan persetujuan anda kepada kami untuk hal yang sama, dan dengan persetujuan tersebut, kami (dan/atau Kumpulan Milwaukee Tool) mungkin/akan memberikan anda maklumat, bahan-bahan dan/atau dokumen-dokumen pemasaran, pengiklanan dan promosi berhubungan dengan produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau acara-acara (termasuk produk-produk perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau acara-acara organisasi pihak ketiga yang kami mungkin bekerjasama dengan) yang kami (dan/atau entiti Kumpulan Milwaukee Group) atau pihak ketiga tersebut mungkin menjual, memasarkan, menawarkan, mengatur, terlibat dalam atau mempromosikan, sama ada produk-produk, perkhidmatan-perkhidmatan dan/atau acara-acara tersebut sekarang atau yang diwujudkan pada masa hadapan;

  (u) menyimpan, menempatkan, membuat sandaran (sama ada untuk pemulihan bencana atau sebaliknya) data peribadi anda, sama ada dalam atau di luar Malaysia;

  (v) untuk memudahkan dan/atau memastikan keselamatan dan sekuriti premis-premis kami, pelanggan-pelanggan kami, kakitangan kami dan/atau pelawat-pelawat premis kami; untuk menguruskan, mengendalikan dan menjalankan proses-proses, perkara-perkara dan/atau aturan-aturan tatatertib, sekuriti, pencegahan jenayah dan/atau jaminan kualiti. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas, kami ingin membawa kepada perhatian anda bahawa jika ada kamera-kamera pengawasan yang dipasang di premis-premis dan/atau pejabat-pejabat kami, sama ada sekarang atau pada masa hadapan, kamera-kamera pengawasan tersebut adalah untuk tujuan keselamatan, pencegahan jenayah dan latihan dan anda mengakui bahawa data peribadi anda akan dikumpulkan oleh kamera-kamera tersebut dan diproses oleh kami selanjutnya, sekiranya anda mengunjungi premis-premis atau pejabat-pejabat kami;

  (w) menyelenggara dan/atau mengembangkan sistem-sistem dan infrastruktur IT atau perniagaan kami termasuk pengujian dan peningkatan sistem-sistem ini;

  (x) menjamin transaksi-transaksi dalam talian, mencegah penipuan, menguruskan insiden-insiden pembayaran dan mengendalikan kutipan hutang;

  (y) mewujudkan laporan-laporan berkenaan dengan Transaksi anda dan/atau transaksi-transaksi yang kami lakukan dengan pelanggan-pelangaan kami;

  (z) memudahkan, menguruskan dan/atau mentadbirkan audit luaran atau audit dalaman perniagaan Milwaukee Tool dan atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, Transaksi, dan/atau transaksi-transaksi kami atau entiti Kumpulan Milwaukee Tool dengan pelanggan-pelanggan kami atau entiti lain;

  (aa) menguruskan atau memudahkan transaksi aset perniagaan atau transaksi aset perniagaan yang berpotensi, di mana transaksi tersebut melibatkan Milwaukee Tool sebagai peserta atau hanya melibatkan entiti Kumpulan Milwaukee Tool sebagai peserta atau melibatkan Milwaukee Tool dan/atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool sebagai peserta, dan mungkin ada organisasi-organisasi pihak ketiga lain yang menjadi peserta-peserta dalam transaksi tersebut. “transaksi aset perniagaan” termasuk pembelian, penjualan, pajakan, penggabungan atau penyatuan atau pengambilalihan, pelupusan atau pembiayaan lain organisasi atau sebahagian organisasi atau mana-mana perniagaan atau aset-aset organisasi;

  (bb) tujuan-tujuan penyimpanan rekod dan menghasikan statistik-statistik dan penyelidikan untuk pelaporan dalaman atau berkanun dan/atau keperluan penyimpanan rekod, Milwaukee Tool atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool;

  (cc) tujuan-tujuan pelaporan Milwaukee Tool, Kumpulan Milwaukee Tool atau entiti Kumpulan Milwaukee Tool Group termasuk tetapi tidak terhad kepada pelaporan prestasi perniagaan Milwaukee Tool;

  (dd) anonimisasi data peribadi anda. Sehubungan itu, anda megakui bahawa data peribadi yang telah dianonimkan bukan lagi data peribadi dan keperluan undang-undang perlindungan data tempatan yang berkenaan (i.e. PDPA) tidak lagi terpakai bagi data yang dianonimkan tersebut; dan

  (ee) untuk menguruskan atau sebagai sebahagian daripada kebankrapan, penggulungan, penyusunan semula, insolvensi, penerimaan atau penyerahan hak untuk faedah pemiutang, Milwaukee Tool.

(tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam perenggan 19 ini di atas secara kolektif dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”)

Berbangkit daripada pemporsesan data peribadi anda, data peribadi baru mengenai anda mungkin diwujudkan.

20. Milwaukee Tool mungkin/akan perlu menzahirkan data peribadi anda kepada pihak ketiga, sama ada berada di dalam atau di luar Malaysia, untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas, kerana pihak ketiga tersebut, akan memproses data peribadi anda untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas. Sehubungan itu, anda dengan ini mengakui dan bersetuju bahawa kami boleh/adalah dibenarkan untuk menzahirkan data peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga tersebut (sama ada berada di dalam atau di luar Malaysia) untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas dan bagi pihak-pihak ketiga tersebut untuk kemudiannya mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan dan / atau memproses data peribadi anda untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas. Tanpa mengehadkan keluasan perkara tersebut di atas atau perenggan 19, pihak-pihak ketiga tersebut termasuk:

  (a) mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool;

  (b) mana-mana ejen, kontraktor atau pembekal perkhidmatan pihak ketiga kami yang memproses atau akan memproses data peribadi anda bagi pihak kami termasuk tetapi tidak terhad kepada yang memberikan perkhidmatan pentadbiran atau lain-lain kepada kami seperti pusat-pusat penghantaran mel, syarikat-syarikat telekomunikasi, syarikat-syarikat teknologi maklumat dan pusat-pusat data, pembekal perkhidmatan penempatan dan penyelenggaraan, pembekal perkhidmatan pembayaran, pembekal perkhidmatan pencegah penipuan, pembekal perkhidmatan analisis, pembekal perkhidmatan penghantaran atau logistik, pembekal perkhidmatan transaksi-transaksi pembayaran, pembekal perkhidmatan pemasaran, pembekal perkhidmatan penyelesaian pemasaran, pembekal perkhidmatan pelanggan;

  (c) pihak-pihak ketiga dengannya kami memasuki atau mungkin memasuki sebarang penyusunan kontraktual atau lain-lain yang berkenaan dengan produk-produk atau perkhidmatan-perkhidmatan yang akan diberikan kepada anda, atau berkaitan dengan Transaksi; dan

  (d) pihak-pihak ketiga yang kepadanya penzahiran dibuat oleh Milwaukee Tool untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan dan pihak-pihak ketiga tersebut seterusnya akan mengumpulkan dan memproses data peribadi anda untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan.

21. Kami mungkin berkongsi maklumat anda dengan mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool, yang mungkin terletak di negara-negara selain Malaysia atau Hong Kong, dari semasa ke semasa untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan.

22. Untuk mengelakkan sebarang keraguan, anda bersetuju untuk kami menggunakan, menzahirkan dan/atau memproses data peribadi yang kami miliki sekarang mengenai anda dan/atau yang telah kami terima secara sah atau yang kami terima secara sah pada masa hadapan, daripada pihak-pihak ketiga atau entiti-entiti Kumpulan Milwaukee Tool lain, untuk Tujuan-Tujuan.

23. Anda boleh menarik balik persetujuan anda untuk pengumpulan, penggunaan dan/atau penzahiran data peribadi anda yang dimiliki atau di bawah kawalan kami dengan menghantar emel kepada kami di marketing@milwaukeetool.my, dengan sesalinan kepada privacy@tti.com.hk. Kami akan memproses permintaan anda dalam masa yang munasabah dari permintaan tersebut untuk penarikan persetujuan yang dibuat, dan selepas itu tidak akan mengumpulkan, menggunakan dan/atau menzahirkan data peribadi anda dengan cara yang dinyatakan dalam permintaan anda, melainkan sesuatu pengecualian di bawah undang-undang atau peruntukan dalam undang-undang membenarkan kami. Walau bagaimanapun, penarikan persetujuan anda boleh mengakibatkan kesan undang-undang tertentu yang timbul dari penarikan tersebut, termasuk kami tidak dapat melakukan transaksi-transaksi yang diminta oleh anda atau penamatan hubungan anda dengan kami (bergantung pada takat penarikan anda), mengikut mana yang berkenaan.

24. Kami mungkin mengumpulkan, menggunakan, mendedahkan atau memproses data peribadi anda untuk tujuan-tujuan lain yang tidak dinyata di atas. Walau bagaimanapun, kami akan memberitahu anda tentang tujuan lain tersebut pada masa mendapatkan persetujuan anda, melainkan jika pemprosesan data peribadi anda tanpa persetujuan anda dibenarkan oleh PDPA atau oleh undang-undang.

25. Kami mungkin/akan menerima atau mengumpulkan daripada sumber-sumber selain daripada anda, seperti rakan kongsi pihak ketiga, sekutu, perbadanan berkaitan dan syarikat bersekutu, data peribadi mengenai anda, untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas, dan selepas itu menggunakan, menzahirkan dan/atau memproses data peribadi tersebut untuk satu atau lebih Tujuan-Tujuan di atas. Kami mungkin menggabungkan maklumat yang kami terima daripada sumber-sumber lain dengan maklumat yang anda berikan kepada kami dan/atau dengan maklumat yang kami ada mengenai anda. Kami mungkin menggunakan maklumat ini dan gabungan maklumat tersebut untuk Tujuan-Tujuan yang dinyatakan di atas (bergantung pada jenis-jenis maklumat yang kami terima).

26. Kami mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa sebarang data peribadi yang kami kumpulkan, zahirkan dan gunakan adalah tepat dan lengkap, jika data peribadi anda mungkin akan digunakan oleh kami untuk membuat keputusan yang mempengaruhi anda, atau dizahirkan kepada organisasi lain. Walau bagaimanapun, ia penting bahawa anda menasihati kami tentang sebarang perubahan-perubahan pada data peribadi anda atau jika terdapat kesilapan dalam data peribadi yang kami simpan mengenai anda. Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya kami bergantung pada data peribadi yang tidak tepat atau tidak lengkap yang timbul kerana anda tidak memaklumkan kami mengenai perubahan terhadap data peribadi anda yang telah anda berikan kepada kami terdahulu.

G. Pembekalan Data Peribadi Pihak Ketiga Oleh Anda

27. Sekiranya anda memberikan kami data peribadi mana-mana individu selain daripada anda, anda mewakili, mengaku janji dan menjamin kepada kami bahawa :

  (a) untuk sebarang data peribadi individu yang anda zahirkan kepada kami, anda sepatutnya sebelum menzahirkan data peribadi tersebut kepada kami telah mendapatkan persetujuan daripada individu-individu yang data peribadinya dizahirkan, untuk:

        (i) membenarkan anda untuk menzahirkan data peribadi individu-individu kepada Milwaukee Tool untuk Tujuan-Tujuan; dan

       (ii) membenarkan Milwaukee Tool dan Kumpulan Milwaukee Tool untuk mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan dan/atau memproses data peribadi individu-individu untuk Tujuan-Tujuan;

  (b) atas permintaan kami, anda akan menggunakan borang atau dokumen sedemikian yang disediakan oleh kami untuk mendapatkan persetujuan daripada individu-individu yang berkenaan (untuk mengelakkan sebarang keraguan, kami tidak berkewajiban kepada anda untuk mewujudkan borang atau dokumen sedemikian);

  (c) sebarang data peribadi individu-individu yang anda zahirkan kepada kami adalah tepat; dan

  (d) untuk sebarang data peribadi individu-individu yang anda zahirkan kepada kami, bahawa anda secara sah bertindak bagi pihak individu-individu tersebut dan bahawa anda telah diberi kuasa oleh individu-individu tersebut untuk memberikan data peribadinya kepada Milwaukee Tool dan Kumpulan Milwaukee Tool untuk mengumpulkan, menggunakan, menzahirkan dan memproses data peribadi tersebut untuk Tujuan-Tujuan.

H. Bagaimana Kami Menyimpan Data?

28. Sekuriti data peribadi anda penting kepada kami. Kami akan menempatkan aturan-aturan sekuriti yang munasabah untuk memastikan bahawa data peribadi anda dilindungi dan dijamin dengan secukupnya. Aturan-aturan sekuriti yang sesuai akan diambil untuk mencegah sebarang akses, pengumpulan, penggunaan, penzahiran, penyalinan, pengubahsuaian, kebocoran, kehilangan, kerosakan dan/atau perubahan data peribadi anda tanpa kebenaran. Walau bagaimanapun, kami tidak dapat memikul tanggungjawab untuk sebarang penggunaan data peribadi anda tanpa kebenaran oleh pihak-pihak ketiga yang sepenuhnya disebabkan oleh faktor di luar kawalan kami.

29. Kami akan menempatkan langkah-langkah sedemikian bahawa data peribadi anda yang dimiliki atau di bawah kawalan kami dimusnahkan dan/atau dianonimkan sebaik sahaja ia munasabah untuk menganggap bahawa (i) tujuan data peribadi itu dikumpulkan tidak lagi dipenuhi oleh penyimpanan data peribadi tersebut; dan (ii) penyimpanan tidak lagi diperlukan untuk tujuan undang-undang atau perniagaan lain.

I. Hak-Hak

30. Anda mempunyai hak untuk meminta kami supaya tidak menggunakan data peribadi anda untuk tujuan pemasaran. Sila maklumkan kami jika anda ingin menarik balik persetujuan yang anda berikan kepada kami, melalui emel kepada kami di marketing@milwaukeetool.my, dengan sesalinan kepada privacy@tti.com.hk.

31. Anda mempunyai hak untuk mengakses dan/atau membetulkan sebarang data peribadi yang kami simpan mengenai anda, tertakluk kepada pengecualian di bawah undang-undang. Hak ini dapat dilaksanakan pada bila-bila masa dengan menghantar emel kepada kami di marketing@milwaukeetool.my, dengan sesalinan kepada privacy@tti.com.hk. Kami memerlukan maklumat yang cukup daripada anda untuk memastikan identiti anda dan juga sifat permintaan anda, supaya dapat menguruskan permintaan anda. Berkenaan dengan permintaan akses anda, kami mungkin mengenakan bayaran untuk memprosesnya.

32. Untuk permintaan mengakses data peribadi, setelah kami mendapatkan maklumat yang mencukupi daripada anda untuk menguruskan permintaan tersebut, kami akan berusaha untuk memberikan data peribadi yang relevan kepada anda dalam masa 21 hari. Sekiranya kami tidak dapat memberi tindak balas kepada anda dalam 21 hari tersebut, kami akan memberitahu anda tentang masa secepat mungkin dalam mana kami dapat memberikan anda maklumat yang diminta. Perhatikan bahawa PDPA mengecualikan jenis-jenis data peribadi tertentu daripada tertakluk kepada permintaan akses anda.

33. Untuk permintaan membetulkan data peribadi, setelah kami mendapatkan maklumat yang mencukupi daripada anda untuk menguruskan permintaan tersebut, kami akan membetulkan data peribadi anda dalam masa 21 hari. Sekiranya kami tidak dapat melakukannya dalam 21 hari tersebut, kami akan memberitahu anda tentang masa secepat mungkin dalam mana kami dapat membuat pembetulan tersebut. Perhatikan bahawa PDPA mengecualikan jenis-jenis data peribadi tertentu daripada tertakluk kepada permintaan pembetulan anda dan juga memperuntukkan situasi di mana pembetulan tidak perlu dibuat oleh kami biarpun permintaan anda.

34. Hak-hak lanjut mungkin timbul pada masa hadapan di bawah pindaan-pindaan PDPA dan dalam hal ini, kami akan memberikan anda hak-hak sedemikian yang diperuntukkan oleh PDPA.

35. Kami menyimpan dan menguruskan data peribadi anda selaras dengan PDPA

J. Proses Aduan

36. Sekiranya anda mempunyai sebarang aduan atau rungutan mengenai bagaimana kami mengendalikan data peribadi anda atau tentang bagaimana kami mematuhi PDPA, kami mengalu-alukan anda untuk menghubungi kami mengenai aduan atau rungutan anda.

37. Sila menghubungi kami dengan aduan atau rungutan anda dengan menghantar emel kepada kami di marketing@milwaukeetool.my, dengan sesalinan kepada privacy@tti.com.hk.

38. Di mana anda menghantar emel dalam mana anda mengemukakan aduan, petunjuk anda di tajuk subjek bahawa itu adalah aduan PDPA akan membantu kami melayani aduan anda dengan cepat dengan menyampaikannya kepada kakitangan yang relevan di organisasi kami untuk mengendalikan. Sebagai contoh, anda boleh memasukkan tajuk subjek sebagai "Aduan PDPA".

39. Kami semestinya akan berusaha untuk menguruskan sebarang aduan atau rungutan yang anda mungkin mempunyai dengan cepat dan adil.

K. Umum

40. Persetujuan anda yang diberikan berdasarkan Dasar Privasi ini adalah tambahan kepada dan tidak menggantikan persetujuan lain yang anda berikan kepada Milwaukee Tool atau mana-mana entiti Kumpulan Milwaukee Tool Group berkenaan dengan pemprosesan data peribadi anda.

41. Untuk mengelakkan sebarang keraguan, sekiranya undang-undang perlindungan data peribadi Malaysia membenarkan organisasi seperti kami mengumpulkan, menggunakan atau menzahirkan data peribadi anda tanpa persetujuan anda, kebenaran sedemikian yang diberikan oleh undang-undang akan terus terpakai. Selanjutnya, di mana undang-undang perlindungan data peribadi Malaysia membenarkan kami untuk mengendalikan, menyimpan atau memproses data peribadi anda tanpa harus mematuhi atau sebagai pengecualian, obligasi-obligasi perlindungan data dalam PDPA, hak-hak sedemikian yang diberikan kepada kami untuk melakukannya akan terus terpakai, walau apa-apa pun jua yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini.

Jika anda mempunyai pertanyaan mengenai Dasar Privasi ini atau pertanyaan lain yang berkaitan dengan bagaimana kami dapat mengendalikan, melindungi dan/atau memproses data peribadi anda, sila jangan teragak-agak untuk menghubungi Pegawai Perlindungan Data kami di:

Senior Executive, Digital & Marcom
marketing@milwaukeetool.my
+603-7866 0668

Dengan sesalinan kepada:
privacy@tti.com.hk
+852 2402 6888

L. Bahasa

42. Untuk pengguna-pengguna yang bertempat di Malaysia, selaras dengan keperluan-keperluan PDPA, Dasar Privasi ini dikeluarkan dalam versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Effective Date: September 14, 2022

© 2021 Milwaukee Tool Malaysia. All rights reserved.